location/místoKrkonoše - Tříč     year/rok – 2019     size/velikost – 150 m²    realization/realizace – Profil nábytek a.s.   photo/fotoNikola Tláskalová



První zadání investora pro architektonické a projektové studio David architekti, kteří jsou autory rekonstrukce apartmánového domu z roku 2011, bylo navrhnout přístavbu k hlavní budově, kde by bylo malé wellness pro hosty. Ti ale přišli s konceptem zahradního domku s venkovními vodními prvky, který byl nakonec také realizován. Studio Schwestern bylo osloveno na celkové interiérové řešení.
Spodní hmota je "zasazena" do svahu. Velká dřevěná okna a vstupy jsou orientované na jih. Výrazným prvkem je zápraží, které propojuje interiér s exteriérem. Vnitřním jednotícím prvkem je žulová dlažba. Interiér je členěn na obytný prostor, který lze využívat jako společenskou místnost pro větší skupiny či jako apartmán 1kk o velikosti téměř 40m². Výrazným prvkem je heraklitový obklad stěny a mírně zkoseného stropu, který vyniká velmi dobrými akustickými vlastnostmi a vizuálně zajímavou strukturou a barevností. 
Zbytek prostoru je vyhrazeno pro wellness, do kterého se vstupuje přes společnou vstupní halu a šatnu, kterou lze využívat i jako malou tělocvičnu. 
Odpočívárna a sauny jsou velmi prostě a funkčně zařízeny. Barevnost je střídmá dána přirozeností materiálů. Okna z odpočívárny a sauny nabízí výhledy do zahrady a na protější svahy. ​​​​​​​
Pro navýšení ubytovací kapacity byla navržena černá plechová nástavba s velkým oknem, které zevnitř rámuje krásné výhledy na protější svahy. Do apartmánu se vchází ze silniční úrovně přes malou předsíň, z které se vstupuje jak do velkého obytného prostoru tak do koupelny.
Otevřený prostor je vybaven kuchyní s jídelním stolem a čalouněnou lavicí, která přechází ve schodiště s úložným prostorem vedoucí do patra, kde je ložnice. Tu lze "zavřít" závěsem. U velkého okna s vedoucí na balkón je obývací část prostoru s relaxačním posezením.
Ložnice je koncipovaná jako velká postel v patře. Velmi minimalisticky zařízená. Dvě matrace a praktický úložný prostor nekonkurují zážitku z otevřeného prostoru a výhledu skrze velké okno do krajiny.
Jídelní stůl a lavice byly navrženy na míru. Lavice má v sobě integrovaný úložný prostor. Modré polstrování je nejen velmi pohodlné, ale zároveň vytváří barevný akcent v prostoru. Vzhled stolu vychází opět z funkce a každá trubka má svůj význam.

Do detailů spojů překližkového obkladu se propisují lomy fasády.